Sushibar + Wine

KESKIVIIKKO, 27. ELOKUUTA 2014

Helsingin parasta sushia

Sushibar + Wine on ollut mun suosikkipaikka aina sen jälkeen, kun Vanhassa Kauppahallissa oleva Norisushi päätti sulkea ovensa ja jätti meidät sushinpalvojat nuolemaan näppejämme. Onneksi kuitenkin Sushibar + Wine konseptin kolme Stadin ravintolaa tuovat lohdutusta sushihimon iskiessä ja niistä onkin vuosien saatossa muotoutunut vakkaritapaamispaikka, oli kyseessä sitten lounastreffit tai illanvietto ystävien kanssa.

Paikkoja on siis tosiaan kolme, Fredalla, Uudenmaankadulla ja Korjaamolla Töölössä. Sisustus on Skandinaavinen, huonekalut ovat kaikkien tuntemia klassikoita ja tarjoiluastiat Iittalaa ja Marimekkoa. Sisustus on kovasti mieleeni ja se onkin palvelun ohella ainakin itselleni hyvin tärkeässä roolissa, kun puhutaan täydellisestä ravintolaelämyksestä.  

Raaka-aineet ovat täällä mielestäni ensiluokkaisia ja aina tuoreita. Sushivalikoimasta löytyy niin perinteisiä vaihtoehtoja, kuin myös vähän erikoisempia makuelämyksiä, kuten thaimaki ( tiikerirapua, korianteria, ituja ja sriracha teriyaki-kastiketta) tai caesarmaki (jättikatkaravun pyrstöä, jääsalaattia, caeasarkastiketta, kurkkua ja chiliseesamsiemeniä).  Kannattaa myös maistaa riisipaperitaskuja tai wakamesalaattia, jossa on merilevää, japanesekastiketta ja seesaminsiemeniä.

Varsinkin Uudenmaankadun ja Fredan sushibarit ovat yleensä hyvin suosittuja ja etenkin viikonloppuiltaisin pöytää saattaa joutua odottamaan – mutta se kannattaa! Parempaa sushia et mielestäni Stadista löydä!